Saturday, March 12, 2011

ella SETUJU TINGGAL SERUMAH
1. Mulanya.

Orang pertama yang mendapat berita kehilangan siti minggu lepas ialah 'Awiesuk' ( Ah Wee ialah nama Pak Cik saya.. Adik kepada Bapa Mertua saya or lebih tepat lagi Adik lelaki kepada Bapa Isteri saya, manakala suk ialah pangkat dalam keluarga cina). Jawapan yang diterima ialah " Aiya, macamana boleh lali, sudah lama luluk ".."oh mungkin dia tak mau luluk sama lu "... "lak apa, nasib la". Itu saja jawapan pendek dari Awiesuk. 5 hari kemudian Awiesuk call again... "lu mai lumah angkat ini Awiesuk punya.Awiesuk boleh cali len". "Tak per le Awiesuk, biarkan saja. dah nasib...rasa macam tak mau lagi". Begitulah ceritanya bila Awiesuk membenarkan ella untuk tinggal bersama saya... heh hehhhhh.

Hari ini de appoinment kat Baling, so pukul 1 masa break tengahari, ambil masa kerumah awiesuk dan fetch ella balik.

2. Sejarah.

Sebenarnya siti dan ella adalah rakan yang dibawa balik oleh tyson. Dulu tyson tinggal bersama saya, tapi pada 1993 bila mendapat cuti belajar saya serah tyson kepada Awiesuk kerana ...tau ler belajar kat kl, dan tu lagi hilang minat. tyson berbadan tegap, selalu ke gim, suara lantang dan bila digelanggang selalu mengasak tak habis2. tak ramai yang berani berdepan dengan tyson...so tak ramai le tyson bawa balik member... tapi member yang balik bersama tyson memang kaw punya...

Awal 2010, tyson memang dah nak balik rumah kerana dah ramai penghuni baru kat rumah Awiesuk. Persiapan dah buat nak bawa balik tyson... tapi apa kan daya, tunda seminggu lepas seminggu kerana sebok. Akhirnya Awiesuk kasi tau yang tyson diserang tikus montok dan mati dalam rumah...

Dari mulanya tyson ajak balik rumah mulanya ialah ella,, kemudian siti dan kemudian da beberapa lagi. tapi Awiesuk kata suara manis dan sedap ialah siti dan ella. siti belajar dulu ke gelanggang, kemudian pada 2010 siti pindah kerumah saya. masa tu siti baru rakam 1 lagu,, tapi sejak setahun ni dah rakam 6 lagu, best lak tu...so kira siti memang dah leh confirm sebagai penyanyi dan dah boleh g gelanggang besar... tapi sayang dah lari tinggal rumah.

Kini ella dah datang, ella saya kasi tinggal rumah siti.. lagi pun rumah tu kosong...tak baik takut diserang anai anai. Awiesuk kata ella dah boleh menyanyi... dah rakam satu lagu.. lagu kampung jer.

3. ella.

ella nampaknya badan leh tahan, gempal. tengok pada pakaian style jer.. banyak manik kat leher. mulut kecik dan leher jinjang. Awiesuk kata suara ella lantang.. sesuai lagu yang heavy dan nada panjang. Tak tau camana lagi .. mesti kena train lagi... sekurang2nya kena ler kenal mengenal santara satu sama len.


4. Harapan
Harapan jelas iaitu amat berharap agar bila ella keluar jumpa dengan siti dan sekali gus pujuk siti balik rumah... Itu tugas utama ella. tugas len ialah bawa balik rakan sebaya yang lain.

5. Hati ella mesti bersih seputih bersih bunga orkid ni...

dan semestinya ella mesti suka orkid dark red ni yang baru berkembang.. mungkin tunggu ella cos dah setahun lebih tak pernah nampak bunga...6. Penutup.harapan kami ialah ella akan bahagia disini. ella akan selesa dirumah baru ni... semuga ella selamat bersama saya.... ya beda beduuuuuu

Semua yang indah adalah dari Allah, hamba yang kerdil hanya mencoretkan keinginan... Wallahualam.

No comments:

Post a Comment