Tuesday, June 25, 2013

racik oh racik : pikat tekukur, merbuk yang dapat.


 Hari ni cuti ada hal keluarga sebelah pagi. Mrs Outstation so kena settle sendiri hal kat rumah. Selepas selesai terus bawa keluar tekukur dan merbuk sekali. Kesiankan tekukur tu , dah hampir 3 bulan tak makan tanah,,, so apa cara pun ari ni kena kasi dia turun laman.

9pg masukkan kedua kawan rapat ni dalam keta,,, pecut terus melalui lencogan timur, ke Taman Bandar Perdana. Port telah dikenalpasti semalam, Otai Mohamad dah kasik lokasi siap dengan gps sekali,,, haha kali ni tak silap dah. Port ni ada tekukur dan merbuk. Mesti best , lintas dalam hati.

Sampai port terus siapkan merbuk dan letak sebelah dengan lunggukan kayu . Kawasan padang agak luas yang ditinggalkan kontraktor beberapa bulan lalu. Mungkin selepas ini akan ada pembangunan. Lepas tu pacak racik turunkan tekukur. Jarak antara merbuk dan tekukur dekat saje, cuma 5 meter, senang nak tengok.

Pikat merbuk terus memulakan lagu kegemaran pemikat, meratus,,, 30 minit berlalu akhirnya ada jawapan dari otai setempat, melayang ke pokok sebelah. Aksi BH dan pikat berjalan rancak, akhirnya melepak sayap BH kearah denak dan hinggap atas loggokan kayu. Lama juga aksi kedua musuh ni , tapi jelas, BH ni memang cega (celir)  jebak. Langsung tak ingin menghampiri denak. Selepas puas bertarung adalah lat kedua2nya. Dan tetiba BH melayang turun atas laman denak tekukur. Racik baru dengan spesikasi halimunan tidak menghampakan., terus menjerat erat kaki merbuk BH ini. 

 Begitu mudah pula kalau dah rezeki... Inilah burungnya...


Wallahualam.

1 comment:


  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete