Sunday, April 24, 2011

Burung Baru Cabar Tekukur Garang Depan Rumah


Semalam lepas asar ke rumah Otai Mohamad.... Pe lagi, ambil burung baru yang sedia di ikat kaki kat sangkar layang. Katanya ok ler untuk buat bising kat umah.

Balik siapkan tempat gantung burung ni... sebelah porch, tepi cucur atap dan dapat cahaya matahari pagi... rsanya tempat ni best cos burung yang selalu tenggek pokok depan rumah tu memang nampak kalau dia datang. mungkin cepat galak kut...

Rupanya bukan main lagi dia... baru dua bulan ikat kaki dah bunyi macam dah confirm... 1 jam lepas balik umah terus bunyi sampai magrib... tambahan pula member yang tenggek depan rumah tu balik untuk tidur... pe lagi... bertengkar sampai malam.

Pagi ni awal dah mula berguk.. sebelum keluar sarapan pagi dengan famili sempat rakam BB ni sedang berguk... tengok lah otai2 semua, ok ker...kalau ok rasanya bulan 6 ni, musim selatan nak turun padang agaknya...





InsyaAllah.

2 comments:

  1. salam paksu.....mantap tuuu.....

    ReplyDelete
  2. wks dib... tahle... kopi O, kawan kasik.. nampak cam ok.

    ReplyDelete